Kutak za trudnice

INFEKCIJE UROGENITALNOG TRAKTA

Uzimanje probiotika oralno ili vaginalno u trudnoći generalno se smatra sigurnim i dobro podnošljivim što potvrđuju brojna istraživanja.

Trudnice se u trudnoći često susreću sa infekcijama urogenitalnog trakta. Kod liječenja je potreban veliki oprez, jer svi antimikrobni lijekovi prolaze kroz placentnu membranu, u manjoj ili većoj mjeri, te stoga svaka primjena antimikrobnog lijeka znači izravno izlaganje djeteta mogućim štetnim učincima.

Primjenom tekućeg terapijskog probiotika Acidoverus® održava se kiselost rodnice i smanjuje mogućnost urogenitalnih infekcija.

URINARNE INFEKCIJE

Urinarne infekcije tri puta češće se javljaju kod žena, zbog kratkoće mokraćne cijevi, nego kod muškaraca. Češće se javljaju u trudnoći, kad postoji i veći rizik da će se upala proširiti na bubrege. Escherichia coli je uzročnik oko 80% nekompliciranih infekcija mokraćnog sustava, a neki sojevi mogu pokazati otpornost kod liječenja. E. coli je u porastu kao posljedica široke i često neadekvatne primjene antibiotika. Novorođenčad žena, koje su u trudnoći imale infekciju s Ureaplasmom urealyticum, imaju povećani rizik respiratornih infekcija.

Trimetoprim je sastojak mnogih lijekova za urinarne infekcije i poznato je da blokira učinak folne kiseline. Folna kiselina je vrlo bitna u trudnoći i razdoblju prije trudnoće, jer umanjuje rizik od deformacije neuralne cijevi ploda

BAKTERIJSKE VAGINOZE

Vaginalna mikroflora većinom je sastavljena od laktobacila koji stvaraju blago kiselo okruženje, koje u određenoj mjeri sprečava porast patoloških bakterija. Smanjenjem kiselosti rodnice povećava se rizik razvoja infekcija.
Bakterijska vaginoza sindrom je neravnoteže između smanjenog broja laktobacila, koji proizvode mliječnu kiselinu i povećanog broja anaerobnih bakterija, u prvom redu Gardnerelle vaginalis. To je najčešća vaginalna infekcija u žena reproduktivne dobi.

Trudnice kod kojih postoji bakterijska vaginoza, kao jedan od najčešćih uzroka vaginitisa, imaju povećan rizik prijevremenog poroda. Kako bi se to preveniralo poželjno je održavati normalnu vaginalnu mikrofloru.

Kada već postoji infekcija, za smirenje će biti potrebno liječenje antibioticima koji bi mogli eliminirati bakterijsku vaginozu. Antibiotici širokog spektra mogu uništiti «dobre» bakterije, narušiti normalnu vaginalnu floru i uzrokovati nastanak bakterijske vaginoze. Zbog toga je potrebno korištenje proizvoda koji potiču rast laktobacila i pomažu u normalizaciji vaginalne miroflore ( "Acidoverus" ).

Smanjenjem broja laktobacila u urogenitalnom traktu, povisuje se pH, a time i opasnost od nastanka infekcije.

PREPORUKA

Preventivno korištenje Acidoverusa® u trudnoći kako bi održavali normalnu vaginalnu mikrofloru i čuvali zdravlje fetusa.Istraživanja su pokazala, da su djeca majki koje su pile probiotike za vrijeme trudnoće, imala 80% manju pojavu alergija, dermatitisa i astme. Kod toga je bitno da trudnice i  majke piju 100% prirodne, BIO, tekuće probiotičke pripravke, kao što su Acidoverus i Bifidoverus.
Terapijsko korištenje Acidoverusa® paralelno sa i nakon terapije antibiotikom.

 

 

Molimo unesite podatke koje ste dobili e-mailom prilikom registracije


Zaboravili ste lozinku? |  Zaboravili ste korisničko ime?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×